HIRURŠKA NESTERILNA MASKA - TROSLOJNA

Hirurške maske su namenjene za nošenje na licu (preko nosa i usta) i predstavljaju fizičku barijeru fluida i većih čestica. Služe za sprečavanje prenosa infektivnih agenasa sa medicinskog osoblja na pacijente tokom medicinskih procedura, kao i prenos infektivnih agenasa iz usta i nosa asimptomatskih nosilaca bolesti ili pacijenata sa kliničkim simptomima na zdravu populaciju.
Prevashodno se koriste u medicinske svrhe tokom hirurških procedura da zaštiti korisnika od prskanja potencijalnih kontaminiranih čestica i tečnosti. Isto tako mogu biti namenjene u vanrednim situacijama kao što su epidemije i pandemije koje imaju za cilj da smanje rizik od širenja infekcija. Maske su troslojne sa gumicom za postavljanje, jednobojne, univerzalne veličine, 175 mm x 95 mm za jednokratnu upotrebu. Proizvodimo Tip IIR maske. Proizvod zadovoljava zahteve standarda EN/14683.

SASTAV HIRURŠKE MASKE
Netkani tekstil-nonwoven spunbond polipropilen 20-25 g/ m². Sastoji se od donjeg sloja širine 200 mm i gornjeg sloja 185 mm. Netkani tekstil nonwoven melt blown spunbond polipropilen 20-25 g/m². Sastoji se od srednjeg sloja koji je filter širine 185. Plastificirana žica sastoji se od aluminijumske žice unutar plastične obloge. Dužina 100 mm i širine 2 mm. Nalazi se između slojeva na gornjem delu iznad nosa. Elastična traka za uši - obmotana likra (poliestarskim vlaknima) velike istegljivosti. Nalazi se na oba kraja maske. Dužine 150 - 200 mm u neistegnutom stanju.

PAKOVANJE
Hirurške, nesterilne maske 10/1, 20/1, 30/1, 40/1, 50/1 pakuju se u PE kesice ili kutije po 10, 20, 30, 40 i 50 komada.

Pravilna upotreba zaštitne maske je sledeća:

1. Pre stavljanja maske potrebno je izvršiti higijenu ruku (prilikom svakog dodirivanja)
2. Orijentisati masku tako da nabori budu okrenuti na dole a plastificirana žica postavljena na vrhu uz nos
3. Elastične trake postaviti ih iza oba uha
4. Postaviti masku tako da čvrsto prilegne licu (plastificiranu žicu pritisnuti preko mosta nosa, tako da prekriva nos i proteže se ispod brade)
5. Nakon upotrebe masku pažljivo skinuti tako što se elastične trake uhvate istovremeno i maska povuče s lica (bez dodirivanja spoljašnje strane)
6. Masku odložiti u kantu za otpad i obavezno izvršiti dezinfekciju ruku

HIRURŠKA NESTERILNA KAPA<br>OD NETKANOG MATERIJALA

HIRURŠKA NESTERILNA KAPA
OD NETKANOG MATERIJALA

Hirurške nesterilne kape namenjene za sprečavanje prenosa zaraznih uzorčnika tokom invazivnih hirurških zahvata između pacijenata i kliničkog osoblja. Doprinose kliničkom stanju i sigurnosti pacijenata kao i bezbednosti i zdravlju korisnika. Koriste se da bi se smanjilo širenje zaraznih uzročnika na operativne rane i sa pacijenata pomažući u sprečavanju postoperativnih infekcija rana. Kape su za jednokratnu upotrebu, univerzalne veličine, dimenzije 500 mm.
Boje – bela, zelena, plava.
SASTAV: Netkani tekstil-nonwoven spunbond polipropilen 14 g/m².
Elastična guma - obmotana likra (poliestarskim vlaknima). Nalazi se na jednom kraju kape.
Hirurške, nesterilne kape 100/1 pakuju se u PE kesice i kutije po 100 komada (Transportno pakovanje: 10 kesica 100 kom.)

HIRURŠKI NESTERILNI MANTIL<br>OD NETKANOG MATERIJALA

HIRURŠKI NESTERILNI MANTIL
OD NETKANOG MATERIJALA

Hirurški nesterilni mantil namenjen je za sprečavanje prenosa zaraznih uzorčnika tokom invazivnih hirurških zahvata između pacijenata i kliničkog osoblja. Doprinose kliničkom stanju i sigurnosti pacijenata kao i bezbednosti i zdravlju korisnika. Koriste se da bi se smanjilo širenje zaraznih uzročnika na operativne rane i sa pacijenata pomažući u sprečavanju postoperativnih infekcija rana. Mantili su za jednokratnu upotrebu, univerzalne veličine, dimenzije 10x116 cm.
Boje – bela, zelena, plava.
SASTAV: Netkani tekstil-nonwoven spunbond polipropilen 25 g/m².
Elastična guma – obmotana likra (poliestarskim vlaknima). Nalazi se na krajevima rukava.
Hirurški, nesterilni mantili 10/1 pakuju se u PE kesice ili kutije po 10 komada.
(Transportno pakovanje: 10 kesica 10 kom.)

HIRURŠKA NESTERILNA KALJAČA<br>OD NETKANOG MATERIJALA

HIRURŠKA NESTERILNA KALJAČA
OD NETKANOG MATERIJALA

Hirurški nesterilna kaljača namenjena je za sprečavanje prenosa zaraznih uzorčnika tokom invazivnih hirurških zahvata između pacijenata i kliničkog osoblja. Doprinose kliničkom stanju i sigurnosti pacijenata kao i bezbednosti i zdravlju korisnika. Koriste se da bi se smanjilo širenje zaraznih uzročnika na operativne rane i sa pacijenata pomažući u sprečavanju postoperativnih infekcija rana. Kaljače su za jednokratnu upotrebu, univerzalne veličine, dimenzije 380x170 mm.
Boje – bela, zelena, plava.
SASTAV: Netkani tekstil-nonwoven spunbond polipropilen od 20 g/m² do 40 g/m².
Elastična guma - obmotana likra (poliestarskim vlaknima) velike istegljivosti.
Hirurške, nesterilne kaljače 100/1 pakuju se u PE kesice ili kutije po 100 komada
(Transportno pakovanje: 10 kesica ili kutije po 100 kom.)

VAŠA BEZBEDNOST, NAŠA MISIJA!

Medicinska vata

Medicinska vata

Izrađuje se od beljenog pamuka u masi od 500 gr i 1000 gr.
Rolovana sa slojem papira pakuje se u kese, a potom u kartonske kutije. Medicinska vata je hidrofilna i koristi se u zdravstvu.

Sterilna pamučna gaza

Sterilna pamučna gaza

Izrađuje se od beljene pamučne gaze.
Složena u slojeve dimenzija: ·¼ m (25 cm x 80 cm); ·½ m (50 cm x 80 cm); ·1 m (100 cm x 80 cm). Koristi se u zdravstvu. Kao sterilan proizvod može se staviti direktno na ranu. Pakuje se pojedinačno u papir a potom po 10 komada u kese pa u kartonske kutije. Kataloški broj: Sterilna pamučna gaza 1/4m - 960512; Sterilna pamučna gaza 1/2m - 960513; Sterilna pamučna gaza 1m - 960514

Sterilna kompresa od gaze

Sterilna kompresa od gaze

Izrađuje se od beljene pamučne gaze. Složene u 16 slojeva u dimenzijama -5 cm x 5 cm (20 cm x 20 cm) -10 cm x 10 cm (40 cm x 40 cm) Koristi se u zdravstvu. Kao sterilan proizvod može se staviti direktno na ranu. Pakuje se pojedinačno u papir, a potom po 100 komada u papirne kese, pa u kartonske kutije. Kataloški broj: Kompresa od gaze, sterilna 10x10 - 960515; Kompresa od gaze, sterilna 5x5 - 960516; Kompresa od gaze, sterilna 10x10 8 sl. - 960591; Kompresa od gaze, sterilna 5x5 8 sl. šifra 960590

Kaliko zavoj

Kaliko zavoj

Kaliko zavoj utkani rub je tkani proizvod izrađen od pamuka, gustine tkanja 24 niti/cm (14+10). Tka se u širinama 5 cm, 6 cm, 8 cm, 10 cm, 12 cm, 15 cm rolovan na 5 i 10 m. Namenjen je za spoljnu upotrebu kod previjanja. Kao nesterilan proizvod ne stavlja se direktno na ranu. Pakuje se pojedinačno u u celofansko pakovanje, zbirno po 10 u foliju, a potom u kartonske kutije.

Pamučna gaza

Pamučna gaza

Hidrofilna pamučna gaza je izrađena od beljene gaze sa utkanim rubom i finoćom prediva 17 tex. Proizvodi se u dimenzijama: 100 m (100 m x 80 cm) gustine tkanja 20 niti/cm2; 10 0 m (100 m x 80 cm) gustine tkanja 17 niti/cm; 10 m (10 m x 80 cm) gustine tkanja 17 niti/cm; 100 m (100 m x 80 cm) gustine tkanja 13 niti/cm2. Gaza je legovana na metar. Koristi se u zdravstvu, domaćinstvu, industriji. Nesterilan proizvod - ne stavlja se direktno na ranu. Pakuje se pojedinačno u kese a potom u zbirne kutije (5 komada u kartonskoj kutiji).

Nesterilna kompresa od gaze

Nesterilna kompresa od gaze

Izradjuju se od beljene pamučne gaze, gustine tkanja 17 niti/cm2 i 20 niti/cm2 sa finoćom prediva 17 tex. Složene u 8, 12 i 16 slojeva u dimenzijama: 5 cm x 5 cm; 7,5cm x 7,5cm; 20cm x 10cm; 10 cm x 10 cm; 15cm x 7cm. Koristi se u zdravstvu. Kao nesterilan proizvod ne stavlja se direktno na otvorenu ranu. Pakuje se po 100 komada u papirne kese pa u kartonske kutije.

ELASTIČNI ZAVOJ

ELASTIČNI ZAVOJ

Izrađen od pamučnog prediva (92-94%) i gumene niti. Tka se u širinama 8 cm, 10 cm i 15 cm, rolovan na 5 m ili 10 m. Namenjen je za spoljnu upotrebu, služi kod previjanja zglobova i za lečenje proširenih vena. Zavoj je velike istegljivosti (do 280-290%) odgovara elastičnim zavojima srednje kompresije. Kao nesterilan proizvod ne stavlja se direktno na ranu. Pakuje se pojedinačno u kartonske kutije.

MEDICINSKE KOMPRESIVNE ČARAPE

MEDICINSKE KOMPRESIVNE ČARAPE

MG medicinske gumene čarape su sastava: elastomer, poliestar i poliamid. Kao jaki steznik koristi se za lečenje i prevenciju komplikacija kod proširenih vena. Stepen kompresije sprečava nastajanje otoka i osećaja težine, usporava progresija varikoznog sindroma. Kolenica extra se koristi za stabilizaciju kolena nakon povreda regije kolena ili u stanjima hroničnog istegnuća ligamenata kolena. Pakuju se u pojedinačne kutije a potom u zbirne. Izrađuju se u pet veličina: MG Medicinska gumena sokna, MG EXTRA Medicinska gumena kolenica, MG Medicinska gumena dokolenica, MG EXTRA Medicinska gumena nadkolenica, MG Medicinska gumena cela čarapa