Elastični zavoj

Elastični zavoj

Izrađen od pamučnog prediva (92-94%) i gumene niti. Tka se u širinama 8 cm, 10 cm i 15 cm, rolovan na 5 m ili 10 m. Namenjen je za spoljnu upotrebu, služi kod previjanja zglobova i za lečenje proširenih vena. Zavoj je velike istegljivosti (do 170%) odgovara elastičnim zavojima srednje kompresije. Kao nesterilan proizvod ne stavlja se direktno na ranu. Pakuje se pojedinačno u kartonske kutije.

Elastični vuneni pojas

Elastični vuneni pojas

Sirovinski sastav: vuna-malon i gumena nit. Izrađuje se u pet veličina. Elastični vuneni pojas je toplotni pojas, štiti od neravnomernih promena temperature spoljne sredine u odnosu na temperaturu tela. Isto tako svojim elastičnim zaštitnim svojstvom pokriva i štiti trbuh. Pakuje se u kartonske kutije pa u zbirne.

Medicinske kompresivne čarape

Medicinske kompresivne čarape

MG medicinske gumene čarape su sastava: elastomer, poliestar i poliamid. Kao jaki steznik koristi se za lečenje i prevenciju komplikacija kod proširenih vena. Stepen kompresije sprečava nastajanje otoka i osećaja težine, usporava progresija varikoznog sindroma. Kolenica extra se koristi za stabilizaciju kolena nakon povreda regije kolena ili u stanjima hroničnog istegnuća ligamenata kolena. Pakuju se u pojedinačne kutije a potom u zbirne. Izrađuju se u pet veličina: MG Medicinska gumena sokna, MG EXTRA Medicinska gumena kolenica, MG Medicinska gumena dokolenica, MG EXTRA Medicinska gumena nadkolenica, MG Medicinska gumena cela čarapa

Papirna vata

Papirna vata

Izrađuje se od 100% beljene celuloze. Ima široku primenu u zdravstvenim ustanovama,ordinacijama, kozmetičkim salonima u cilju podizanja nivoa higijenske zaštite. Papirna vata nije sterilna i ne stavlja se direktno na ranu. Koristi se za brisanje kontaknih površina i delova tela sa neoštećenom kožom. Može se koristiti za preko sterilne gaze u svrhu upijanja prekomernog sekreta iz rana ili za oblaganje udloga pre imobilizacije. Papirna vata je bele boje, bez mirisa i ukusa. Neto masa 1000g.. Pakuje se u PE kese, potom u transportne kutije.

Terapeutske gaćice

Terapeutske gaćice

Terapeutske gaćice se izrađuju od pamučnog platna i folije. U srednjem delu se nalazi uložak. U zavisnosti od vrste uloška postoje:
-Terapeutske gaćice TIP C sa čvrstim uloškom
-Terapeutske gaćice TIP B sunđeraste
Izrađuju se u tri veličine. Terapijsko preventivne gaćice se koriste kod rizičnih kukova novorođenčadi i odojčadi. Pakuju se pojedinačno u kartonske kutije pa u zbirne.